COMUNICAT DE PRESĂ AL FORUMULUI DEMOCRATIC AL GERMANILOR DIN JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN ŞI AL ASOCIAŢIEI GERMANE DE CULTURĂ ŞI EDUCAŢIE A ADULŢILOR REŞIŢA

Ultima actualizare la data: 3 ianuarie 2022

3 ianuarie: debut 2022 in filatelia reșițeană

Astăzi, în prima zi lucrătoare a anului nou 2022, anul jubiliar al fabricației la Reșița acum 150 de ani a primei locomotive cu aburi de pe teritoriul actual al României, la sediul Oficiului Poștal Reșița 1, întreaga corespondență plecată de aici este obliterată cu o primă ștampilă ocazională dedicată acestuia. Inițiativa îi revine Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților din Reșița și  Forumului Democratic al Germanilor din jud. Caraș-Severin, care doresc să marcheze astfel începutul acestui an aniversar ce va fi pus în evidență prin mai multe astfel de evenimente filatelice.

Ștampila ocazională de zi pentru 3 ianuarie 2022 este aprobată de Poșta Română, prin intermediul Federației Filatelice Române din București, ea având ca și concepție sigla realizată de artistul plastic și graficianul Bogdan Piperiu, reșițean prin naștere, astăzi trăitor în Tuttlingen / Germania. 

Ștampila

Plic

Erwin Josef Țigla

15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană

Sâmbătă, 1 ianuarie 2022, s-au împlinit 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița și Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin marchează împlinirea celor 15 de ani printr-un plic filatelic ocazional și o ștampilă adecvată.Întreaga corespondență care va fi trimisă de la oficiul poștal Reșița 1 în ziua de 3 ianuarie, va fi obliterată cu această ștampilă. Pictura de pe plic îi aparține lui Gustav Hlinka din Reșița.

Ștampila

Plic

Erwin Josef Țigla

S-ar putea să-ți placă și...