Sergiu Găbureac – HRONICA DE LA DÂMBUL MORII

Ultima actualizare la data: 25 noiembrie 2022

Unii s-au sculat cu noaptea-n cap pentru a lua drumul spre noul loc de întâlnire al colecționarilor. Alții au venit cu o zi-două înainte, prilej de a revedea frumosul Brașov.

Cert este că la ora 7 ușile s-au deschis și mesele aranjate de cu seară au început să fie ocupate de chiriași. Prevederi, îmbrătișări, vânzări-cumpărări, negocieri, zarvă că la orice târg. Mulți filateliști trecuți de prima bătrânețe scot din ” valiză” piese deosebite, greu de vândut amatorilor de etichete colorate.

E grea filatelia adevărată și costisitoare!

Acum, metaliștii sunt în vogă! E nebunie!

Unii au fost mulțumiți, alții au alergat după chilipiruri, câțiva cu speranța că data viitoare va fi mai bine!

Principalul lucru este că am fost, am revăzut mulți prieteni, pe alții nu-i voi mai vedea vreodată în astă viață, și am găsit și vreo 2-3 piese pentru colecțiile personale. Nimic Artă Franța, țări cu programe spațiale (doar țări care n-au nimic comun cu explorarea spațiului cosmic, așa cum nu au nimic comun cu fotbalul, cu olimpiadele etc. țări controlate de marii negustori de timbre „filatelice”(etichete colorate) și nu de mărci poștale). N-am găsit Coreea de Sud sau Japonia și nici coloniile spaniole pasiunea uneia dintre nepoate. Am achiziționat doar o singură eroare filatelică. Bună și aceea chiar dacă e doar de **. Când nu o ai, te bucuri! Mai e și o cpi clasică + câteva bancnote din Republica I.

Pe data viitoare ! Urmează Tg. Mureș, apoi la elegantul hotel CARO din București.

N.B. Mulțumiri pentru unele fotografii dlui Marian Reparații Utilaje.

Sergiu Găbureac

S-ar putea să-ți placă și...